Nasi goreng betyder stekt ris och är en Indonesisk/Malaysisk rätt som oftast serveras med olika grönsaker samt kyckling, räkor eller kött. 
Ibland serveras även rätten med stekt ägg antingen helstekt ägg eller så rör man i och steker ägget tillsammans med riset. 

Jag valde att servera min variant av Nasi goreng med fläskfile denna gången, och 
använde mig av råvaror som helt enkelt fanns tillgängliga hemma. 




Recept ca 4 pers 

Ca 600 g fläskfile eller valfri köttbit 
Rapsolja till stekning 
5 dl Kokt jasminris ( går bra med långkornigt ris, basmati ris med) 
2 ägg 
1 lök 
2 vitlöksklyftor
1 stor röd paprika
1 purjolök ( den grönaste delen) 
Ingefära  ( riven) 
1 msk  sesamolja
2 msk fisksås
2 msk oyster sauce
Salt 
Peppar
1/2 Chili bit/fryst hackad chili eller chiliflakes ( kan uteslutas ) 

Skiva fläskfilen i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. 
Lägg ner dem i en buke.
Ringla i rapsolja, sweet soya sause, och flytande honung. 
Ös i grillkrydda, salt peppar och pressa i en vitlökskyfta. Jag hade även i lite garlic/chili krydda. 
Täck med plastfolie och låt köttbitarna dra en stund i kylskåpet. 
Stek sedan några minuter på varje sida. 
Tills du har fått en fin yta på fläskfile bitarna. 

Förbered, skiva upp alla  grönsaker och tillbehör till woken 
Hätta upp wokpanna med 2 msk rapsolja, på hög värme. 
Tillsätt löken och fräs några minuter. 
Tillsätt vitlöken, paprikan och fräs ytterligare någon minut. 
Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med en liten stund. 


Kläck i äggen.


Låt dem stelna något innan du rör runt.


Rör sedan runt tills äggen är fin smulade och klara. 
Tillsätt riset, salt, peppar, riven ingefära, ( lite) sesamolja, fisk sås, oyster sauce och blanda allt väl. 


Smaka av. 

Tillsätt lite mer av fisksås, salt eller kryddor du föredrar om det behövs. 
Toppa med lite finhackad chili, eller rör ner chilin i det stekta riset. 

Servera med en god köttbit eller så kan du skiva/strimla köttet och lägga i bitarna i det stekta riset. 

Smaklig spis :)